Modele me te reja te dimijave

Por, Kjo NUK është e gjitha, shpesh këtyre dhuratave u bashkangjiten Edhe mjete të teknikës së bardhë dhe pajisjeve shtëpiake. Ndersa Varianti i mbajtur ne DISA fshatra te krahines se Lumes (Kukes) dhe ai i mbajtur ne Shishtavec (Kukes) shoqerohej me mbathje te gjata, kembezat e te cilave beheshin te gjera dhe prej Leshi me ngjyra te ndryshme. Përveç pjesës së teshave që je blejnë, nga Ana e dhëndrit paguhen Edhe harxhimet e restoranit dhe muzikës që do e marrin. Menyja në dasmat e Tetovarëve ndryshon varësisht prej restorantit që kanë zgjedhur, varësisht nga ushqimet që do i përmbajë por në ërgjithësi mënyja Fillon nga 7 euro e Deri më 20 e më tepër euro. Edhe Kjo veshje përbëhej nga njē kemishë e gjatë, jelekun APO mitanin, Brezi DISA ngjyresh, porse shoqërohej Edhe me dy Futa të gjata (perparje), njëra e ngjeshur 呢 pjesën e përparme dhe tjetra Pak më e Vogël vendosej PRAPA. Në këtë variant (te gjata) Ishin përparjet (futat) që mbanin gratë e Postrripes (Shkoder) ATO te fshatrave Baz, Vinjoll, Karrice ETJ, te rrethit te Matit. Në një variant tjeter futat Kishin formë Trapezi dhe AJO që vihej përpara Ishte më e Madhe dhe quhej paranik, ndërsa e pasmja kishte Permasa me te Vogla dhe quhej mbrapanik. KY variante Ishte i perhapur ne DISA fshatra te rrethit te pukes, ne Malesine e Gjakoves (rrethi Tropoje), ne DISA fshatra te rrethit te Hasit, si dhe ne DISA fshatra te Rrafshit te Dukagjinit (Kosove). Futat Kishin forme katerkendeshi, Gjithashtu Edhe ne keto Krahina AJO qe vihej perpara Ishte me e Madhe se e pasmja.

Si ne variantin e Dyte Edhe ne te tretin, ATO prej Leshi pelqeheshin ne ngjyra te erreta (te zeze, Kafe ose vishnje). Më i Liri do të kushtonte 300 euro ndërsa për më të shtrenjtin do paguanin MBI 1000 euro. Një mesatare do të Ishte DIKU Rreth 500 euro. Emertimi i ketij tipi percaktohet nga nje lloj pantallonash shume te gjera dhe me ngjyre te zeze. Ne pjesen e siperme te trupit grille e veshura me brekesha vishnin kemishe te shkurter, jelek ose mitan. Ne Kembe mbathnin corape Leshi me shume ngjyra. Gjithnje MBI brekesha ne pjesen e perparme vishej Edhe nje perparje prej Leshi e zbukuruar me kuadrate DISA ngjyreshe. Ndersa ne Koke mbanin Shamia shume ngjyreshe te lidhura NEN gushe, PA i palosur ne forme trekendeshi. Ne Fakt Kjo veshje eshte futur ne perdorim nga fillimi i Shek. XX dhe PATI perdorim te kufizuar, kryesisht ne DISA fshatra te Malesise se Tiranes, ne Martanesh, ne polis, Berzeshte, Gur i Bardhe ETJ.

Pjese perberese e veshjes Popullore me tradite te vjetër dhe shtrirje Mbare Shqiptare. Llojet me te thjeshta beheshin prej nje Cope te vetme lekure ne trajte katerkendeshi kendrejte, Buzet e se conci rudheshin me retra lekure Duke u afruar pas kembes e pastaj shtrengoheshin me gjalma prej Leshi.

Sobre o autor

Site Questões de Família, destinado a discussão de questões relacionadas às relações familiares e afetivas, sucessões, menores e outros.

Share on

Comments are closed.